Hella Hendriks

Achtergrond en activiteiten

Hella Hendriks studeerde Planologie aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie Stedenbouw en Volkshuisvesting. Hierna ging zij als trainee aan de slag bij BPD. Hendriks werkte daar vijftien jaar in de functies van locatiemanager en ontwikkelaar. Tussendoor maakte zij een uitstapje naar de corporatiewereld: drie jaar werkte zij bij De Principaal als projectontwikkelaar. In 2006 richtte zij haar bureau Hendriks Concept & Planontwikkeling (C&PO) BV op. Vanuit haar onderneming vliegt Hendriks vastgoedopgaven op een geheel eigen en effectieve wijze aan. 

Hendriks is lid van diverse netwerken, waaronder Stichting Het Vastgoedinitiatief en platform De Betaalbare Stad. Haar 30 jaar ervaring in het vakgebied deelt Hendriks ook graag met jonge mensen: in 2018 werd zij gevraagd voor de functie van Hoofddocent bij de Neprom (leergang Projectontwikkeling). Hendriks’ hart gaat sneller kloppen van de dynamiek van steden, nieuwe ideeën – ook van buiten het vastgoed-  en van enthousiaste vakgenoten.

Partner in Ruimtemaken

Met als doel, langdurig en risicodragend, ontwikkelingen op kunnen pakken waarin co-creatie een rol speelt werd in 2016 Ruimtemaken B.V. opgericht door Theo Dohle, Harvey Otten en Hella Hendriks. Het team begint elke opgave met een workshop met als doel een brug te slaan tussen gemeentelijke ambities, een eigen visie en de wensen van gebruikers. Doordat de disciplines tekenen (Harvey Otten), rekenen (Hella Hendriks) en toetsen (Theo Dohle) alledrie aanwezig zijn kan het team in korte tijd een locatie doorgronden en scenario’s schetsen. “Wie wordt hier blij van” en “wat is de toegevoegde waarde van dit project in een gebied” zijn de vragen die dit team zich voortdurend stelt. 

Hendriks C&PO B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.