Eerdere projecten

CPO voor Houthavens en Amstelkwartier

2012-2013

Het opzetten van een proces voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) waarbij realisatie en tijdige oplevering gewaarborgd is door het organiseren van achtervang. Hendriks C&PO zette hiervoor een traject op voor een locatie in de Houthavens, Blok 0, en voor het Amstelkwartier. Hendriks C&PO bracht daarvoor de partijen bij elkaar en hield zich hiernaast bezig met het inzetten van proceskennis, conceptvorming en klantbenadering. Partners in dit project waren: P. Meyer Bouw, B06-BNB Architecten.

 

Overhoeks

Amsterdam, 2012-2013

Voor Ymere begeleidde Hendriks C&PO de uitwerking en planologische en commerciële haalbaarheid van alternatieve ontwikkelscenario’s voor Overhoeks. De planrealisatie stagneerde daar vanwege de crisis. Samen met een team van Ymere en professionals begeleidde Hendriks C&PO de alternatieve planontwikkeling, met als doel een commercieel en haalbaar plan. Het team bestond verder uit Ontwikkelcombinatie Overhoeks, Site UB, Geurst en Schulze Architecten.

Nobelhorst

Almere, 2009-2010

Hendriks C&PO heeft samen met een team van Ymere, Winters ©, West 8 (Adriaan Geuze) en Mecanoo gewerkt aan de prijsvraag van 4250 woningen in Almere Hout-Noord. De indiening 'Nobelhorst', een stadsdorp binnen Almere, werd het winnende plan. Met ruimte voor ondernemerschap langs de ‘hoofdstraat’ en een buurtgewijze uitgifte waarbinnen bewoners zeggenschap hebben. Hendriks C&PO heeft zich hiervoor o.a. beziggehouden met het programma en de vertaling daarvan naar de stedenbouw.

Projecten tussen 2006-2012:

  • Ontwikkeling van een plan voor 450 woningen in de D-buurt in Zuidoost

  • Begeleiden van prijsvragen in opdracht van diverse partijen

  • Ontwikkeling van een woongebouw aan de Dolingadreef

  • Workshops om gemeente en opdrachtgever op één lijn te krijgen, oa voor Heijlijgers (Apollo Noord, Soesterberg)

  • Masterclass Conceptontwikkeling, opzet en inhoud, iov de Neprom

Hendriks C&PO B.V.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.